Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Nyheter, 30.8.2012

Nya ambulerande ambassadörer

Den 31 augusti utnämnde och befullmäktigade republikens president följande Helsingforsbaserade ambulerande ambassadörer:

Rauli Suikkanen. Photo: UMUtrikesrådet  Rauli Suikkanen till Helsingforsbaserad ambulerande ambassadör i Pakistan. Suikkanen tillträder tjänsten den 1 september 2012.

För närvarande leder Suikkanen teamet för Sydasien vid utrikesministeriet. Han har tidigare varit chef för enheten för närområdessamarbete vid östlinjen och för enhet för handlingsprogram för Östeuropa och Centraleuropa vid handelspolitiska avdelningen. Suikkanen började i utrikesministeriets tjänst 1980 och har också arbetat på avdelningen för utvecklingssamarbete. Han har också internationella arbetserfarenheter från att ha tjänstgjort tre år vid Internationella arbetsorganisationen ILO i Washington och Genève, och från direktionen för Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (ERDB) i London där han arbetade i sammanlagt nio år.

Mikko Pyhälä. Foto: UMUtrikesrådet Mikko Pyhälä till Helsingforsbaserad ambulerande ambassadör för Antigua och Barbuda samt Saint Kitts och Nevis.

Pyhälä är redan Finlands ambulerande ambassadör i Venezuela och Karibien samt Finlands representant i Karibiska gemenskapen (CARICOM) och i de Östkaribiska staternas organisation (OECS). Han inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1972. Tidigare har han tjänstgjort vid Finlands ambassader i Prag, Mexiko, New Delhi och Rom och varit t.f. chargé d’affaires i Islambad. Pyhälä har varit ambassadör i Lima och Caracas. Vid utrikesministeriet har Pyhälä innehaft olika tjänster vid bland annat avdelningen för utvecklingssamarbete och avdelningen för Asien och Amerika. Åren 1991–1995 arbetade Pyhälä för FN:s miljöprogram UNEP i Nairobi där han ledde enheten med ansvar för Världens miljöfond GEF.

För mera information: personalförvaltningschef  Vesa Lehtonen, tfn 09-1605 5401
 

Detta dokument

Uppdaterat 31.8.2012

Takaisin ylös