Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 30.8.2012

Uusia kiertäviä suurlähettiläitä

Tasavallan presidentti määräsi ja valtuutti 31. elokuuta seuraavat Helsingistä käsin kiertävät suurlähettiläät:

Rauli Suikkanen. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Rauli Suikkasen ulkoministeriöstä käsin kiertäväksi suurlähettilääksi, jonka toimialue on Pakistan. Suikkasen tehtävä alkaa 1.9 2012.

Suikkanen toimii tällä hetkellä ulkoministeriössä Etelä-Aasian tiiminjohtajana. Aiemmin hän on johtanut itälinjan lähialueyhteistyön yksikköä ja kauppapoliittisen osaston Keski- ja Itä-Euroopan toimintaohjelmien yksikköä. Vuonna 1980 ulkoministeriön palvelukseen tullut Suikkanen on työskennellyt myös kehitysyhteistyöosastolla. Hänellä on kansainvälistä kokemusta myös työskentelystä Kansainvälisessä työjärjestössä ILO:ssa Washingtonissa ja Genevessä kolme vuotta sekä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n johtokunnassa Lontoossa yhteensä yhdeksän vuotta.

Mikko Pyhälä. Kuva: UMUlkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävässä toimivan ulkoasiainneuvos Mikko Pyhälän toimimaan myös Antigua ja Barbudassa sekä Saint Kitts ja Nevisissä.

Vuonna 1972 ulkoministeriön palvelukseen tullut Pyhälä toimii Suomen kiertävänä suurlähettiläänä Venezuelassa ja Karibian alueella sekä Suomen edustajana Karibian yhteisössä ja Itä-Karibian valtioiden liitossa. Aiemmin hän on työskennellyt Suomen edustustoissa Prahassa, Mexicossa, New Delhissä ja Roomassa. Väliaikaisena asiainhoitajana hän oli Islamabadissa. Suurlähettiläänä Pyhälä on toiminut Limassa ja Caracasissa. Ulkoministeriössä hän on työskennellyt eri tehtävissä muun muassa kehitysyhteistyöosastolla ja Aasian ja Amerikan osastolla. Vuosina 1991-1995 Pyhälä työskenteli YK:n ympäristöohjelman UNEP:n palveluksessa Nairobissa, jossa hän johti Maailman ympäristörahastosta vastaavaa GEF-yksikköä.

Lisätietoja: henkilöstösuunnittelupäällikkö Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5401
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 31.8.2012

Takaisin ylös