Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Rapporter från beskickningarna, 8.5.2012

Minister Stubb: Finländska företag har lysande förutsättningar för internationalisering

Jone Nikula intervjuade Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb om små och medelstora företags möjligheter att bli internationella. Den 8 maj arrangerade Helsingfors företagare evenemanget Yritystä stadiin! (Företagsamhet i stan).

 

Det finns goda förutsättningar att ge sig ut i världen från Finland, förklarade ministern. Vår lagstiftning är företagarvänlig och det finns skattelättnader för innovationer och affärsänglar. Varje företag som siktar på att bli internationellt ska också hålla ett öga på vad som sker inom exportfrämjandet. Till exempel under den senaste exportfrämjande resan till Turkiet träffade företagsdelegationen tio ministrar.

De små och medelstora företagens internationalisering är så viktig att UM ordnar en dag som ägnas helt åt den frågan inkommande höst. UM hoppas på feed back från företagen om hur staten ytterligare kan underlätta internationaliseringen.

Ministern påminde om att 40 procent av Finlands BNP kommer från export. För närvarande ägnar sig 29 procent av de små och medelstora företagen åt export, så det finns utrymme för fler.

 

 

Detta dokument

Uppdaterat 8.5.2012

Takaisin ylös