Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 30.3.2012

Edustustoyhteistyö esillä Suomen ja Viron ulkoministerien tapaamisessa

Pyrkimykset lisätä yhteistyötä Suomen ja Viron lähetystöverkostossa nousivat esille maiden ulkoministerien tapaamisessa Helsingissä. Ministerit sopivat suomalaisen virkamiehen sijoittamisesta Viron lähetystöön Tbilisissä. Keskusteluissa käsiteltiin myös EU:n Itäistä kumppanuutta, Pohjois-Afrikkaa ja Afganistanin tilannetta.

Paet ja Tuomioja keskustelivat yhteistyöstä maiden ulkomaanedustustoissa. Kuva: Eero KuosmanenPaet ja Tuomioja keskustelivat yhteistyöstä Suomen ja Viron  ulkomaanedustustoissa. Kuva: Eero Kuosmanen

Viron ulkoministeri Urmas Paet vieraili Suomessa 30. maaliskuuta ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta. Ministerit sopivat tapaamisessaan suomalaisen virkamiehen sijoittamisesta Viron suurlähetystöön Tbilisissä Georgiassa. Vaihtovirkamies tukee Suomen Helsingistä käsin toimivan Etelä-Kaukasiasta vastaavan kiertävän suurlähettilään toimintaa.

Järjestely on osa vakiintunutta virkamiesvaihtoa Suomen ja Viron ulkoministeriöiden välillä. Viimeksi virolainen virkamies palveli Suomen Lusakan-suurlähetystössä vuonna 2011. Ulkoministeri Paet totesi tämän kokemukseen olleen hyödyllinen. ”Tulevaisuudessa tulee varmasti myös uusia muotoja, joilla tätä yhteistyötä kolmansissa maissa voidaan lisätä”, arvioi Tuomioja tiedotustilaisuudessa tapaamisen jälkeen.

Ministerit keskustelivat tapaamisessaan myös muun muassa EU:n itäisestä kumppanuudesta, Pohjois-Afrikasta ja Afganistanin tilanteesta. Ulkoministeri Paet tapasi Suomen-vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin.

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.3.2012

Takaisin ylös