Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Edustustojen raportit, 15.3.2012

Vapaakauppasopimusneuvottelut alkavat Georgian, Moldovan ja Armenian kanssa – intressiryhmillä mahdollisuus tuoda esiin tavoitteitaan

EU on käynnistänyt vapaakauppasopimusneuvottelut Georgian, Moldovan ja Armenian kanssa. Pyydämme intressitahoja toimittamaan kaupan vapauttamista koskevat painopisteet joko vapaamuotoisten kommenttien muodossa tai kaupanesteilmoituslomaketta hyödyntäen

EU on käynnistänyt vapaakauppasopimusneuvottelut Georgian, Moldovan ja Armenian kanssa. Yrityksillä, etujärjestöillä, kansalaisjärjestöillä sekä muilla intressitahoilla on mahdollisuus vaikuttaa Suomen neuvotteluille asetettaviin tavoitteisiin tuomalla esiin omat prioriteettinsa.

Markkinakohtaiset prioriteettituotteet niin viennin kuin tuonninkin osalta tulisi ilmoittaa tullitariffinimikekohtaisesti mielellään HS-8 tasolla. Tieto tullien ulkopuolisista esteistä ja muista prioriteeteista tulisi toimittaa mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Pyydämme intressitahoja toimittamaan kaupan vapauttamista koskevat painopisteet joko vapaamuotoisten kommenttien muodossa tai kaupanesteilmoituslomaketta hyödyntäen. Kaupan vapauttamista koskevat tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Vapaakauppasopimusneuvotteluita käydään osana jo aikaisemmin aloitettuja assosiaatiosopimusneuvotteluita. Vapaakauppasopimuksen tavoitteena on kahdenvälisen kaupan vapauttaminen sekä yhteistyön tiivistäminen eri aloilla. Sopimuksilla pyritään parantamaan EU:n yritysten markkinoillepääsyä niin tullinalennuksilla kuin poistamalla tullien ulkopuolisia kaupanesteitä, joiden merkitys tullien alenemisen myötä on korostunut. Neuvottelut kattavat keskeisimmät tavara- ja palvelukauppaan liittyvät aiheet sekä kauppaan liittyvä sääntely.

Pyydämme kommenttejanne13.huhtikuuta 2012 mennessä sähköpostiosoitteeseen KPO-20@formin.fi (kopio: sara.ohls@formin.fi) tai osoitteeseen ulkoasiainministeriö, KPO-20, PL 176, FIN-00023 Valtioneuvosto.

Lisätietoja asiasta antaa ulkoasiainministeriön kauppapoliittisella osastolla kaupallinen sihteeri Sara Ohls (puh. 09-160 56049)

pdfIlmoita kaupanesteistä -lomake (pdf)

Päivitetty 16.3.2012

Takaisin ylös