Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 16.2.2012

Uusia edustustonpäälliköitä Varsovaan, Budapestiin ja Shanghaihin

Valtioneuvosto päätti tänään 16. helmikuuta esittää, että tasavallan presidentti nimittäisi seuraavat uudet edustustonpäälliköt:

Jari Vilen. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Jari Vilén Varsovassa, Puolassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 10. syyskuuta 2012 lähtien.

Vilén siirtyy Varsovaan Unkarista, jossa hän on ollut Suomen suurlähettiläänä elokuusta 2007 lähtien. Ennen ulkoministeriön palvelukseen tuloa Vilén toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999-2007. Vuosina 2002-2003 Vilén oli Lipposen toisen hallituksen ulkomaankauppaministeri. Eduskunnassa hän toimi muun muassa suuren valiokunnan puheenjohtajana ja ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä. Vilénillä on kansainvälistä kokemusta myös EU:n tulevaisuuskonventista, Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen, Euro-Välimeri parlamentaarisen yleiskokouksen, Länsi-Euroopan unionin WEU:n parlamentaarisen yleiskokouksen sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenyydestä.

Pasi Tuominen. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Pasi Tuominen Budapestissa, Unkarissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 10. syyskuuta 2012 lähtien.

Tuominen on vuodesta 2007 toiminut ulkoministeriön kansalaispalveluissa konsuliasioiden yksikön päällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt ministeriön poliittisella, kauppapoliittisella ja oikeudellisella osastolla, valtiosihteerin virkamiessihteerinä ja Suomen suurlähetystössä Tukholmassa.

Marja Aspelund. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Marja Aspelund Shanghaissa, Kiinassa olevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2012 lähtien.

Marja Aspelund on toiminut vuodesta 2009 ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastolla Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksikön päällikkönä. Hän tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1987 ja on sen jälkeen työskennellyt Helsingissä ministeriön poliittisella, kauppapoliittisella ja kehityspoliittisella osastolla sekä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Ole Norrbackin virkamiessihteerinä.

Suomen edustustoissa ulkomailla Marja Aspelund on toiminut Suomen EY-edustustossa Brysselissä, OECD-edustustossa Pariisissa sekä suurlähetystöissä Brysselissä ja Pekingissä.
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.2.2012

Takaisin ylös