Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 9.2.2012

Uusia suurlähettiläsnimityksiä Vilnaan, Damaskokseen ja Buenos Airesiin

Tasavallan presidentti on tänään 9. helmikuuta nimittänyt seuraavat uudet suurlähettiläät:

Suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikka. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Harri Mäki-Reinikka Vilnassa, Liettuassa sijaitsevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. tammikuuta 2013 lähtien.

Mäki-Reinikka siirtyy Vilnaan Damaskoksesta, Syyriasta, jossa hän on toiminut Suomen Syyrian-, Libanonin-, Irakin- ja Jordanian-suurlähettiläänä vuodesta 2008. Vuonna 1986 ulkoministeriön palvelukseen tullut Mäki-Reinikka on työskennellyt ministeriössä poliittisella, kauppapoliittisella ja hallinnollisella osastolla sekä Eurooppa-linjalla. Hän on toiminut myös pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkönä ja pohjoismaisen yhteistyöministerin sijaisvirkamiehenä.

Suomen ulkomaanedustustoissa Mäki-Reinikka on palvellut Pariisissa, Alger´ssa sekä Lontoossa. Suomen aseidenriisuntaedustustossa Genevessä hän toimi ministerineuvoksena vuosina 2000-2005.

Suurlähettiläs Kari Kahiluoto. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Kari Kahiluoto Damaskoksessa, Syyriassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. tammikuuta 2013 lähtien. Suomen edustusto Syyriassa vastaa Suomen edustautumisesta myös Libanonissa, Irakissa ja Jordaniassa.

Kahiluoto siirtyy Syyriaan ulkoministeriöstä,. jossa hän on toiminut YK:n turvallisuusneuvostokampanjasta vastaavan sihteeristön apulaispäällikkönä. Tätä ennen hän toimi ulkoministeriössä ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläänä. Kahiluoto on työskennellyt ministeriössä myös muun muassa asevalvontayksikön päällikkönä.

Ulkomaanedustustoissa Kahiluoto on palvellut Suomen suurlähetystöissä Bonnissa ja Pekingissä, Suomen Nato-edustustossa ministerinä ja YK:n aseidenriisuntakonferenssissa Genevessä Suomen pysyvänä edustajana. Kahiluoto on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna1986.

Jukka Siukosaari. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Jukka Siukosaari Buenos Airesissa, Argentiinassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta.2012 lähtien.

Vuonna 1995 ulkoministeriössä aloittanut Siukosaari toimii tällä hetkellä Eurooppa-osastolla pohjoisen Euroopan yksikön päällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa globaaliasioiden osastolla kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikön päällikkönä, poliittisella osastolla sekä lehdistö- ja kulttuuriosastolla.

Suomen ulkomaanedustustoissa Siukosaari on palvellut suurlähetystöissä Dublinissa, Roomassa, Pretoriassa ja Lontoossa.
 

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.2.2012

Takaisin ylös