Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 26.1.2012

Uusia päälliköitä suurlähetystöihin Riiassa ja Soulissa sekä pääkonsulaattiin New Yorkissa

Tasavallan presidentti on tänään 27. tammikuuta nimittänyt seuraavat uudet suurlähettiläät:

Pirkko Hämäläinen. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Pirkko Hämäläinen Riiassa, Latviassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2012 lähtien.

Hämäläinen on toiminut ulkoministeriön henkilöstöjohtajana vuodesta 2009. Hän on työskennellyt hallinnollisella osastolla myös aiemmin, ja hoitanut muun muassa hallinnollisista asioista vastaavan alivaltiosihteerin virkamiessihteerin tehtävää. Hämäläinen on työskennellyt myös oikeudellisella ja poliittisella osastolla. Viestintä- ja kulttuuriosastolla hän toimi Eurooppa-tiedotuksen päällikkönä.

Suomen ulkomaanedustustoissa Hämäläinen on palvellut aiemmin suurlähetystöissä Tallinnassa, Wienissä ja Reykjavikissa sekä pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa.

Hämäläinen on tullut ulkoministeriön palvelukseen 1989.

Matti Heimonen. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Matti Heimonen Soulissa, Etelä-Koreassa sijaitsevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2012 lähtien.

Heimonen siirtyy Souliin Shanghaista, Kiinasta, jossa hän on toiminut Suomen pääkonsulina vuodesta 2008. Ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1986 tullut Heimonen on työskennellyt ministeriössä pääosin kauppapoliittisissa tehtävissä, mutta myös poliittisella ja hallinnollisella osastolla.

Ulkomaanedustustoissa hän on palvellut Shanghain lisäksi Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä sekä suurlähetystöissä Riadissa, Bonnissa, Berliinissä ja Tokiossa.

Jukka Pietikäinen. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Jukka Pietikäinen Suomen New Yorkissa sijaitsevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2012 lähtien.

Pietikäinen on toiminut Suomen Argentiinan-suurlähettiläänä vuodesta 2008. Suomen muissa suurlähetystöissä hän on palvellut Wienissä, Bogotassa, Bernissä, Madridissa ja Mexicossa sekä pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa.

Ministeriössä Pietikäinen on työskennellyt viimeksi Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkönä. Hän on toiminut myös kauppapoliittisella ja poliittisella osastolla, Eurooppa-osastolla sekä viestintä- ja kulttuuriosastolla.

Pietikäinen on aloittanut ulkoministeriössä vuonna 1984.

Vuosina 1991-1993 Pietikäinen oli YK:n huumejärjestön UNDCP:n apulaisedustaja Kolumbiassa.

Lisätietoja: henkilöstösuunnittelupäällikkö Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5410


 

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.1.2012

Takaisin ylös