Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 10.11.2011

Suomi ja Paraguay tiivistävät kahdenvälisiä suhteitaan

Paraguayn ulkoministeri Jorge Lara Castro tapasi ulkoministeri Erkki Tuomiojan Suomen-vierailullaan 10. marraskuuta. Kyseessä oli ensimmäinen kahdenvälinen ministeritapaaminen Suomen ja Paraguayn välillä. ”Kahdenväliset suhteet maidemme välillä kehittyvät nyt uudella tasolla”, sanoi Tuomioja tapaamisen jälkeen.

”Kahdenvälisissä suhteissamme on valtavat mahdollisuudet muun muassa kaupan kehittämiseen. Jaamme myös yhteisen kiinnostuksen ihmisoikeus- ja demokratiakysymyksiin”, Tuomioja sanoi.

”Tämä oli historiallinen tapaaminen”, totesi myös ulkoministeri Jorge Lara Castro. ”Kahdenväliset suhteet ja Suomen kokemukset ovat meille tärkeitä.”

Ministeri Lara Castron mukaan Paraguayssa on meneillään tärkeä demokratian rakentamisen aika. ”Toivomme tiivistä yhteistyöstä Suomen kanssa, jotta voimme rakentaa turvallista yhteiskuntaa ja demokratiaa, joka takaa ihmisille perusoikeudet. Olemme myös yhtä mieltä Suomen kanssa maailmantalouden kriisin vaikutuksista eri puolilla maailmaa”, Lara Castro totesi.

”Kahdenvälisissä suhteissamme on valtavat mahdollisuudet muun muassa kaupan kehittämiseen”, ulkoministeri Tuomioja sanoi. Kuva: Eero Kuosmanen”Kahdenvälisissä suhteissamme on valtavat mahdollisuudet muun muassa kaupan kehittämiseen”, ulkoministeri Tuomioja sanoi. Kuva: Eero Kuosmanen

Ulkoministerit keskustelivat myös EU:n finanssi-ja talouskriisistä, EU:n ja Latinalaisen Amerikan huippukokousta, Paraguayn puheenjohtajuutta Etelä-Amerikan kansojen unionissa, EU:n ja Mercosurin assosiaatiosopimusneuvotteluita, Rio+20 kestävän kehityksen kokousta sekä ilmasto- ja energiakysymyksiä.

Jorge Lara Castro on ollut Paraguayn ulkoministerinä maaliskuusta alkaen. Sitä ennen hän toimi muun muassa Paraguayn YK-suurlähettiläänä ja varaulkoministerinä.

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.11.2011

Takaisin ylös