Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 27.10.2011

EU:n ajankohtaiset asiat Suomen ja Luxemburgin ulkoministerien asialistalla

”Toimime kumpikin ulkoministereinä, kun Turkin EU-jäsenyysneuvottelut aloitettiin vuonna 2005. Tuolloin ulkoministerit olivat asiassa aktiivisia, ja olemme edelleen sitoutuneet asiaan. EU:n jäsenyyskriteerit täyttävä Turkki on Euroopan strateginen etu”, ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi Luxemburgin ulkoministerin Jean Asselbornin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa Helsingissä 27. lokakuuta.

Ministerien asialistalla oli ajankohtaisia EU-kysymyksiä, kuten unionin laajentuminen. Kuva: Eero KuosmanenMinisterien asialistalla oli ajankohtaisia EU-kysymyksiä, kuten unionin laajentuminen. Kuva: Eero Kuosmanen

Asselborn totesi, että neuvottelujen keskeyttäminen Turkin kanssa olisi suuri virhe, huomioon ottaen myös Lähi-idän nykyisen vaikean tilanteen. Asselborn toivoi neuvottelujen jatkuvan ensi vuonna.

Ministerien asialistalla oli ajankohtaisia EU-kysymyksiä, kuten unionin laajentuminen Balkanilla ja eilinen euroalueen vakauttamista koskenut huippukokous. Kumpikin ministeri painotti yhteistä halua vahvistaa euroa, lisätä vakautta ja parantaa yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan koordinaatiota.

”Poliittista tahtoa Kreikan auttamiseen on, ja nyt tehtiin oikeita päätöksiä”. Asselborn sanoi eiliseen EU-kokoukseen viitaten. ”Nyt vastuullamme on panna päätökset toimeen parhaalla mahdollisella tavalla.”

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.10.2011

Takaisin ylös