Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 12.5.2011

Rauhanrakentamisen geopolitiikkaa ja kulttuuridiplomatiaa Turkmenistanissa

Tiedote 143/2011
12.5.2011

Rauhanrakentamisen geopolitiikka on teemana Suomen Turkmenistanin-suurlähettilään Tuula Yrjölän ja YK:n ennalta ehkäisevän diplomatian Keski-Aasian alueellisen keskuksen järjestämässä seminaarissa Turkmenistanin pääkaupungissa Ashgabatissa maanantaina 16. toukokuuta.

Seminaarin pääpuhuja kansanedustaja Pekka Haavisto puhuu turkmenistanilaisille ulkopolitiikan asiantuntijoille rauhan rakentamisesta geopoliittisesti vaikeissa olosuhteissa ja kertoo omista kokemuksistaan rauhanvälitystyössä. Lisäksi Haavisto tapaa Turkmenistanissa toimivia YK-edustajia ja diplomaatteja.

Rauhanrakentaminen ja sen geopoliittiset ulottuvuudet ovat ajankohtainen aihe maassa, jonka maantieteellinen sijainti muun muassa Afganistanin naapurustossa on haastava. Turkmenistan on osaltaan pyrkinyt ratkaisemaan maantieteellisen asemansa haasteellisuuden YK:n yleiskokouksen vuonna 1996 antamalla päätöslauselmalla maan puolueettomuudesta.

Kulttuuridiplomatiaa puolestaan edustaa sopraano Riikka Hakolan konsertti Ashgabatin oopperateatterissa lauantaina 14. toukokuuta. Hakola esittää yhdessä pianisti Ilkka Paanasen kanssa Sibeliuksen ja Merikannon lauluja sekä turkmenistanilaisen baritonin Ismail Jumaevin kanssa italialaisen oopperamusiikin helmiä.

Näillä avauksilla Suomi pyrkii lisäämään vuoropuhelua ja yhteistyön mahdollisuuksia maiden välillä sekä kannustamaan Turkmenistania yhteiskunnallisissa uudistuksissa.

Lisätietoja: tiedotuspäällikkö Juha Vänskä, puh. 040 481 9880
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 12.5.2011

Takaisin ylös