Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 25.3.2011

Uudet suurlähettiläsnimitykset Nigeriaan, Sambiaan ja Karibialle

Tasavallan presidentti on tänään 25. maaliskuuta nimittänyt seuraavat uudet suurlähettiläät:

Riitta KorpivaaraUlkoasiainneuvos Riitta Korpivaara Abujassa, Nigeriassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2011 lukien.

Korpivaara siirtyy Abujaan Suomen suurlähetystöstä Brysselistä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien. Hän aloitti ulkoministeriön palveluksessa vuonna 1980 ja siirtyi diplomaattiuralle vuonna 1995. Suomen edustustoissa Korpivaara on työskennellyt Brysselin lisäksi Alger’ssa, Bukarestissa, Moskovassa sekä varapääkonsulina pääkonsulaateissa New Yorkissa ja Pietarissa. Ministeriössä hän on työskennellyt oikeudellisella, poliittisella ja kauppapoliittisella osastolla, protokollaosastolla sekä koulutuspäällikkönä.

Pertti AnttinenUlkoasiainneuvos Pertti Anttinen Lusakassa, Sambiassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2011 lukien.

Anttinen työskentelee tällä hetkellä ministeriössä kehityspoliittisella osastolla toimialapolitiikan yksikön päällikkönä. Hän tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1991. Suomen edustustoissa Anttinen on työskennellyt Ankarassa, Dublinissa ja Pretoriassa. Ennen ulkoministeriöön tuloa hän työskenteli YK:n ympäristöohjelman UNEP:n palveluksessa Nairobissa.

Mikko PyhäläUlkoasiainneuvos Mikko Pyhälä ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävään toimialueenaan Karibia ja Venezuela 1. elokuuta 2011 lukien.

Pyhälä tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1972. Hän on työskennellyt Suomen edustustoissa Prahassa, Mexicossa, New Delhissä ja Roomassa. Väliaikaisena asiainhoitajana hän oli Islamabadissa. Suurlähettiläänä Pyhälä on toiminut Limassa ja toimii tällä hetkellä Caracasissa, mistä käsin on myös Suomen edustaja Karibian yhteisössä sekä Itä-Karibian valtioiden liitossa. Ulkoministeriössä hän on työskennellyt eri tehtävissä muun muassa kehitysyhteistyöosastolla, viimeksi Aasian ja Amerikan osastolla. Vuosina 1991-1995 Pyhälä työskenteli YK:n ympäristöohjelman UNEP:n palveluksessa Nairobissa ja johti Maailman ympäristörahastosta vastaavaa GEF-yksikköä.

Tämä dokumentti

Päivitetty 25.3.2011

Takaisin ylös