Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 8.10.2010

Suomella ja Uruguaylla vahvaa yhteistyötä

Uruguayn ulkoministeri Luis Almagro vieraili Suomessa 8. lokakuuta ulkoministeri Alexander Stubbin kutsusta. Neljän päivän Suomen-matkalle osallistui myös muun muassa Uruguayn ympäristöministeri sekä yritysten edustajia.

Viimeksi muutama kuukausi sitten Madridissa tavanneet ulkoministerit keskustelivat kahdenvälisten suhteiden lisäksi muun muassa Latinalaisen Amerikan alueellisesta kehityksestä sekä EU:n ja Latinalaisen Amerikan välisistä asioista.

Tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa ulkoministerit kehuivat maiden välisiä suhteita erinomaisiksi. Ulkoministeri Stubb kertoi, että kaukana toisistaan sijaitsevilla Suomella ja Uruguaylla on viime vuosina ollut paljon yhteistyötä. ”Olemme erittäin samanlaisia: melko pieniä maita melko suurten naapureiden vieressä”, Stubb sanoi.

Ulkoministerit Almagro ja Stubb tapasivat Helsingissä 8. lokakuuta. Kuva: Eero KuosmanenUlkoministerit Almagro ja Stubb tapasivat Helsingissä 8. lokakuuta. Kuva: Eero Kuosmanen

Stubb kertoi ministerien keskustelleen EU:n ulkopolitiikasta sekä Ecuadorin viimeaikaisista tapahtumista ja Brasilian vaaleista. Koska Almagro matkustaa seuraavaksi Venäjälle, keskustelivat ulkoministerit myös Venäjään liittyvistä kysymyksistä.

Almagron mukaan Suomi ja Uruguay tekevät vahvaa yhteistyötä yritystoiminnassa, tieteessä ja teknologiassa. Hän korosti suomalaisten yritysten tärkeyttä Uruguaylle ja oli iloinen UPM Kymmenen lisäksi muun muassa Stora Enson investoinneista Uruguayssa.

Ministerit keskustelivat myös Mercosurin ja EU:n assosiaatiosopimusneuvotteluista, joiden tulevaisuuden Almagro näki valoisana. Sopimuksen syntymiseksi Almagro kertoi Uruguayn tarvitsevan ystävien tuen taakseen ja toivoi Suomen ja Uruguayn kasvattavan yhteistyötään entisestään.
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.10.2010

Takaisin ylös