Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 23.6.2010

Montenegron ulkoministeri Milan Roćen ja ulkoministeri Stubb keskustelivat Länsi-Balkanin tilanteesta

Ulkoministeri Alexander Stubb tapasi Montenegron ulkoministeri Milan Roćenin Suomessa 23. kesäkuuta. Ulkoministereiden välisten keskustelujen aiheina olivat Suomen ja Montenegron kahdenvälisten suhteiden lisäksi Montenegron EU-lähentyminen sekä ajankohtaiset alueelliset kysymykset Länsi-Balkanilla. 

Ulkoministeri Stubb painotti Suomen kannattavan vahvasti Montenegron pyrkimyksiä EU-jäsenyyden saavuttamiseksi. Stubb antoi tunnustusta Montenegron rakentavalle toiminnalle Länsi-Balkanilla. Stubb myös kannusti Montenegroa houkuttelemaan maahan lisää ulkomaisia sijoituksia ja rakentamaan kilpailuetua ja maabrändiä erityisesti turismin varaan. 

Ulkoministeri Roćen kiitti Suomen tuesta erityisesti EU-lähentymiseen liittyen ja kertoi ministereiden keskustelleen kahdenvälisten suhteiden vahvistamisesta Suomen ja Montenegron välillä, sillä erityisesti kauppasuhteiden osalta potentiaalia on olemassa. 

Vierailunsa aikana ministeri Roćen tapasi myös eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäisen ja suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomiojan.

Ulkoministeri Stubb painotti Suomen kannattavan vahvasti Montenegron pyrkimyksiä EU-jäsenyyden saavuttamiseksi

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.6.2010

Takaisin ylös