Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 17.3.2010

Ministeri Väyrynen: Rohkeasti Nigerian markkinoille

Tiedote 85/2010
17.3.2010
 

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen rohkaisee suomalaisia yrityksiä menemään Nigerian markkinoille.

”Nigeria on Afrikan väkirikkain maa ja sillä on hyvin rikkaat luonnonvarat. Meillä on korkeaa, vaativiin olosuhteisiin soveltuvaa maailman luokan teknologiaa ja ratkaisuja muun muassa energiatalouteen, kaivosteollisuuteen, jätehuoltoon ja perusterveydenhuoltoon. Suomalaisilla yrityksillä on vahvaa osaamista muun muassa energiatehokkuuden parantamiseen, uusiutuvan energian tuottamiseen sekä ympäristön suojelemiseen”, ministeri korosti tavattuaan Nigeriassa sekä maan viranomaisia että elinkeinoelämän edustajia.

Väyrysen mukaan suomalaiset yritykset eivät ole vielä täysin tiedostaneet Nigerian markkinoiden mahdollisuuksia ja ehkä maan kansainvälisesti huonohko maine on myös pitänyt kiinnostuksen vielä suhteellisen pienenä.

”Nigeria on huomattavasti mainettaan parempi. Se on halukas yhteistyöhön ja kiinnostunut suomalaisesta osaamisesta. Nigeria on myös portti moniin muihin Länsi-Afrikan maihin. Afrikka on nouseva maanosa ja suomalaisten on tärkeä olla ajoissa liikkeellä”, Väyrynen painottaa.

Alueellinen ulottuvuus nousi erityisesti esille Länsi-Afrikan talousyhteisön ECOWAS:n kanssa pidetyssä seminaarissa.

Ministeri Väyrynen teki reilun kolmen päivän vienninedistämismatkan Nigeriaan 14–17. maaliskuuta. Väyrysen matkalle osallistui 20 hengen yritysvaltuuskunta. Matkan aikana ministeri tapasi pääkaupunki Abujassa Nigerian virkaatekevän presidentin, ulkoministerin ja kauppa- ja teollisuusministerin sekä lukuisan joukon muita yritysten yhteistyön kannalta keskeisiä ministereitä. Maan talouselämän keskuksessa Lagosissa ohjelmaan kuului muun muassa tapaaminen osavaltion kuvernöörin ja kauppakamarin johdon kanssa.
Lisätietoja: yksikön päällikkö Helena Airaksinen p. 040 8293 412 ja ministerin virkamiessihteeri Päivi Nevala p. 040 753 4375
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.3.2010

Takaisin ylös