Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 17.8.2009

Laosin ympäristöministeri vierailee Suomessa

Ulkoasiainministeriö
Ympäristöministeriö

Tiedote 209/2009
17.8.2009

Ulkoministeriö isännöi Laosin ympäristöministerin Khempheng Pholsenan ja hänen seurueensa Suomen-vierailua ja opintomatkaa 18.-22. elokuuta. Seurueessa on mukana muun muassa varaministeri Somboun Lasasombat energia- ja kaivosministeriöstä ja Laosin ympäristöviraston henkilökuntaa.

Opintomatkan tarkoituksena on perehtyä Suomen ympäristöhallintoon. Seurue vierailee Suomen ympäristökeskuksessa ja ympäristöministeriössä, jossa se keskustelee kansliapäällikkö Hannele Pokan kanssa. Lisäksi seurue vierailee työ- ja elinkeinoministeriössä, jossa ministeri Pholsena tapaa ministeri Mauri Pekkarisen. Lisäksi seurue tutustuu Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukseen, ympäristökeskuksen laboratorioon Hakuninmaalla sekä uusiutuvan energian ja päästökaupan erikoistuneeseen yritykseen Green Stream Networkiin.

Opintomatka liittyy Laosin ympäristöhallinnon vahvistamishankkeeseen, jonka tukemista Suomi harkitsee kehitysyhteistyövaroista. Hankkeen pitkäaikainen tavoite on kehittää Laosin ympäristöhallintoa kuten ympäristölupamenettelyjä, aluesuunnittelua, jätehuoltoa, sekä edistää ympäristötietoisuutta.

Suomi tukee Laosissa kehitysyhteistyövaroista tällä hetkellä uusiutuvan energian strategian valmistamista sekä harkitsee kartoitushankkeen aloittamista.

Lisätietoja: Marjaana Kokkonen, Aasian ja Oseanian yksikkö, ulkoministeriö, puh. 040 555 8437, etunimi.sukunimi@formin.fi, Tuulia Toikka, ympäristöministeriö, puh. 040 552 4054, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.8.2009

Takaisin ylös