Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 16.2.2009

Alivaltiosihteeri Huhtaniemi vienninedistämismatkalle Panamaan ja Kolumbiaan

Tiedote 50/2009
16.2.2009

Kauppapoliittinen alivaltiosihteeri Pekka Huhtaniemi tekee vienninedistämismatkan Panamaan ja Kolumbiaan 18.- 24. helmikuuta. Alivaltiosihteerin mukana seuraa 17-henkinen yritysvaltuuskunta, johon kuuluu muun muassa energia- metalli-, ympäristö-, hyvinvointi-, tietoliikenne-, turva-, logistiikka-, sekä rahoitusalan edustajia. Yritysvaltuuskunnan puheenjohtajana toimii johtaja Sampo Suvisaari Wärtsilästä.

Vierailun tavoitteena on esitellä Panaman ja Kolumbian viranomaisille ja yrityksille suomalaista osaamista ja saada ajankohtaista tietoa maiden liiketoimintaympäristön kehityksestä. Lisäksi tavoitteena on investointien edistäminen kohdemaihin ja kohdemaista Suomeen. Erityisesti Panaman kanavan laajennustyöt sekä maiden talouksien viime aikojen suotuisa kehitys pohjustavat uusia kauppa- ja investointimahdollisuuksia.

Panamassa alivaltiosihteeri Huhtaniemen vierailua isännöi ulkoministeri Samuel Lewis. Lisäksi alivaltiosihteeri Huhtaniemi tapaa kauppa- ja teollisuusministeri Gisela Alvarez de Porraksen sekä muita keskeisiä ministereitä. Kolumbiassa alivaltiosihteeri Huhtaniemen isäntänä on kauppa- ja teollisuusministeri Luis Guillermo Plata. Lisäksi vierailulla tavataan muiden muassa rahoitusministeri, energia- ja kaivosministeri sekä Kolumbian keskuspankin johtaja. Kaupallis-taloudellisten yhteistyömahdollisuuksien kartoittamisen lisäksi ministeritason tapaamisissa molemmissa maissa keskustellaan Suomen ja kohdemaan kahdenvälisistä suhteista ja ajankohtaisista kysymyksistä kuten alueellisista yhteistyösopimuksista EU:n kanssa.   

Panamassa tutustutaan Panaman kanavan laajennushankkeeseen ja Kolumbiassa Cartagenan satamaan. Niin Panamassa kuin Kolumbiassakin järjestetään lisäksi yritysseminaarit yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa. Panamassa allekirjoitetaan Suomen ja Panaman välinen sijoitusten edistämistä ja suojaamista koskeva sopimus.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Hannu Räisänen, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö, puh. 09 160 56431

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.2.2009

Takaisin ylös