Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 28.2.2008

Uusia edustuston päälliköitä Euroopan unioniin, Varsovaan, Geneveen ja Bratislavaan

Tasavallan presidentti on tänään 29 helmikuuta nimittänyt seuraavat edustuston päälliköt:

Jan StoreUlkoasiainneuvos Jan Store Brysselissä Euroopan unionissa olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1. heinäkuuta 2008 lukien.

Store on vuodesta 2004 lähtien toiminut suurlähettiläänä Suomen Varsovan-edustustossa. Hän on tullut ulkoministeriöön vuonna 1978 ja palvellut OECD-edustustossa Pariisissa, Efta-edustustossa Genevessä. Hän on ollut Suomen edustajan sijaisena EY-edustustossa Brysselissä ja sittemmin ministerinä ja Suomen pysyvän edustajan sijaisena EU-edustustossa. Ministeriössä hän on työskennellyt kehitysyhteistyö- ja kauppapoliittisella osastolla. Vuodesta 2001 lähtien hän oli Eurooppa-linjan johtajana ja sen muututtua osastoksi keväällä 2002 osastopäällikkönä.

Vesa HimanenUlkoasiainneuvos Vesa Himanen Varsovassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2008 lukien.

Vesa Himanen on vuodesta 2003 lähtien toiminut Suomen pysyvänä edustajana Genevessä olevassa YK-edustustossa. Himanen on tultuaan ulkoministeriöön vuonna 1978 palvellut Pariisin ja Kööpenhaminan suurlähetystöissä, Suomen OECD-edustustossa ja Geneven pysyvässä edustustossa. Ulkoministeriössä hän on toiminut kauppapoliittisella osastolla monenkeskisten kauppapoliittisten kysymysten linjanjohtajana ja osastopäällikön sijaisena.

Hannu HimanenUlkoasiainneuvos Hannu Himanen Genevessä olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2008 lukien.

Hannu Himanen on tällä hetkellä ulkoministeriön hallinnollisista asioista vastaava alivaltiosihteeri. Hän on hoitanut tehtävää vuodesta 2003 lähtien. Vuonna 1976 ulkoministeriöön tullut Himanen on palvellut aiemmin Suomen New Delhin -suurlähetystössä, Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa, Moskovan suurlähetystössä ja Wienin Etyk-edustustossa sekä suurlähettiläänä Jakartassa. Ministeriössä hän on työskennellyt muun muassa lehdistö- ja kulttuuriosaston kulttuuritoimiston päällikkönä, poliittisen osaston länsimaiden toimiston päällikkönä, Afrikan ja Lähi-idän alueen linjanjohtajana sekä ministeriön tutkimus- ja suunnitteluyksikössä. Hannu Himanen on myös ollut vierailevana tutkijana Harvardin yliopistossa ja East-West Instituten Prahan-keskuksessa turvallisuuden ja hyvän hallinnon ohjelman johtajana.

Jukka LeinoUlkoasiainneuvos Jukka Leino Bratislavassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2008 lukien.

Vuonna 1974 ulkoministeriön palvelukseen tullut Leino on työskennellyt ministeriössä hallinnollisella, poliittisella sekä lehdistö- ja kulttuuriosastolla. Tällä hetkellä hän on ministeriön globaaliasioiden osastolla Helsinki-prosessissa.  Ulkomaan edustustoissa hän on palvellut Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa sekä suurlähetystössä Moskovassa, Belgradissa ja Lontoossa. Hän on ollut suurlähettiläänä Suomen Singaporen-edustustossa sekä pääkonsulina New Yorkissa.

Tämä dokumentti

Päivitetty 29.2.2008

Takaisin ylös