Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Kehityspolitiikka ja kehitysyhteistyö

Kehityspolitiikka on tärkeä osa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kehitysyhteistyö on yksi kehityspolitiikan väline. Kehitysyhteistyön avulla miljoonilla ihmisillä on mahdollisuus parempaan elämään.

Maailmassa on viime vuosikymmeninä tapahtunut paljon kehitystä. Vuoden 1990 jälkeen 700 miljoonaa ihmistä on noussut äärimmäisestä köyhyydestä. Yli 90 prosenttia maailman lapsista aloittaa koulunkäynnin. Yhä useammalle on tarjolla terveydenhoitoa ja puhdasta vettä. Ihmisten turvallisuus ja vaikutusmahdollisuudet ovat parantuneet.

Äärimmäisessä köyhyydessä elää silti edelleen yli miljardi ihmistä. Taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus sekä ilmastonmuutoksen seuraukset muodostavat merkittäviä esteitä kehitykselle. Tähän voimme puuttua kehityspolitiikalla ja -yhteistyöllä.

Suomi tukee kehitysmaiden omia kehityspyrkimyksiä sekä rahoituksella että poliittisella vaikuttamistyöllä. Kestävien tulosten aikaansaaminen on mahdollista vain taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävän kehityksen keinoin. Vakaa, tasa-arvoinen ja turvallinen maailma on kaikkien meidän etu.

Haluatko lukea lisää kansainvälisestä kehityspolitiikasta, kehitykseen liittyvistä ilmiöistä sekä kehitysmaiden arjesta? Tutustu ulkoministeriön kehitysviestinnän julkaisemaan Kehitys-Utveckling-lehteen.
Takaisin ylös