Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Bosnia ja Hertsegovina

Kahdenväliset suhteet

Suhteet

Suomen ja Bosnia ja Hertsegovinan väliset suhteet ovat ongelmattomat. Tuorein korkean tason tapaaminen oli 7.4.2016, kun Bosnia ja Hertsegovinan ulkoministeri Igor Crnadak ja ulkoministeri Timo Soini tapasivat Helsingissä. Viimeisin korkean tason vierailu Suomesta Bosnia ja Hertsegovinaan on ulkoministeri Erkki Tuomiojan vierailu kesäkuussa 2014. Bosnia ja Hertsegovinan hoitovastuu siirtyi Suomen Zagrebin suurlähetystölle 3.12.2015. Suomen kunniakonsulaatti avattiin Sarajevoon huhtikuussa 2012. Vuodesta 2012 Suomen kunniakonsulina Bosnia ja Hertsegovinassa on toiminut toimitusjohtaja Fuad Strik. Bosnia ja Hertsegovinalla on suurlähetystö Tukholmassa.

 

Kaupallis-taloudelliset suhteet

Suomen sekä Bosnia ja Hertsegovinan välinen kauppa on vähäistä. Tullin tilastojen mukaan Suomen vienti Bosnia Hertsegovinaan oli vuonna 2012 noin 2,7 miljoonaa euroa, tuonti Suomeen noin 4,9 miljoonaa euroa. Suomella ja Bosnia ja Hertsegovinalla on kahdenväliset sopimukset investointien suojaamisesta ja kaksinkertaisen verotuksen välttämisestä.

Suomi Bosnia ja Hertsegovinassa

Bosnia ja Hertsegovina on mukana Suomen tukemissa Länsi-Balkanin alueellisissa kehityshankkeissa. Näissä Suomen painopisteinä ovat muun muassa ympäristö- ja metsäsektorit.  Suomen maine Bosnia ja Hertsegovinassa on erinomainen. Mielenkiintoa on osoitettu muun muassa Suomen opetus- ja koulutusjärjestelmää kohtaan. Bosnia Hertsegovinassa on kaiken kaikkiaan parisenkymmentä suomalaista lähinnä lyhytaikaisilla työsopimuksilla kansainvälisten järjestöjen ja EU:n palveluksessa.

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suurlähetystö Zagreb

Päivitetty 14.11.2017

Takaisin ylös