Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Panama

Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Panama sijaitsee Keski-Amerikassa, Karibianmeren ja Tyynenmeren välisellä kannaksella, joka yhdistää Etelä- ja Pohjois-Amerikan. Maan halki kulkeva Panaman kanava yhdistää Atlantin ja Tyynenmeren. Panaman rajanaapureita ovat lännessä Costa Rica ja idässä Kolumbia. Suurin kaupunki on pääkaupunki Panamá, jonka metropolialueen asukasluku oli 1 346 000 vuonna 2009.

pdfKunniakonsulaattien yhteystiedot (pdf, 98kt)

Ilmasto

Panamassa on trooppinen ilmasto. Vuosi jakautuu kahteen kauteen: sadekauteen (toukokuu–tammikuu), jolloin on kuumaa ja kosteaa, sekä lyhyempään kuivaan kauteen (tammikuu–toukokuu). Vuoden lämpimin kuukausi on huhtikuu, jolloin lämpötilat vaihtelevat 21 ja 36 asteen välillä. Tammikuu, kylmin kuukausi, on keskimäärin vain muutaman asteen viileämpi. Sateisin kuukausi on marraskuu (375 mm), kuivin helmikuu (5 mm).

 

Panama sijaitsee tuliperäisellä alueella. Leveä alanko erottaa yli 3 000 metriä korkeita Serrania del Tabasara -vuoria Azueron niemimaasta. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin alle 700 metrin korkeudessa. Panaman pinta-alasta runsas kolmannes on suojeltu; kansallispuistoja on 11 ja muuten virallisesti suojeltuja alueita pari tusinaa. Panamaan kuuluu noin 1500 saarta. Näiden ilmasto on kuuma ja erittäin kostea. Panamassa on myös laajoja sademetsiä. Maassa on noin 500 jokea.

 

Luonnonuhkista Panamaa koettelevat ajoittaiset ankarat myrskyt sekä metsäpalot Darienin alueella. Panaman ympäristöongelmia ovat vesien saastuminen maatalouden päästöjen vuoksi, maaperän eroosio, kaivostoiminnan aiheuttamat ongelmat, trooppisten metsien hakkuut sekä ilmansaasteet kaupunkien alueella.

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö México

Päivitetty 11.6.2014

Takaisin ylös