Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Kuuba

Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Kuuba sijaitsee Karibialla Karibianmeren ja Pohjois-Atlantin välissä, 150 kilometriä etelään Floridan Key Westistä. Kuuba on suurin Karibian meren saarista Pohjois-Atlantilla. Sen pinta-ala on 110 860 km² ja rantaviivaa sillä on 3 725 kilometriä. Kuuballa on 29 kilometriä maarajaa Yhdysvaltain kanssa Guantanamon tukikohdassa. Tukikohta on kuitenkin vain Yhdysvaltain vuokraama alue, joka kuuluu Kuuballe. Kuuban korkein kohta, Pico Turquino, on 2 005 metriä.

Ilmasto

Ilmasto on trooppinen. Kuiva aika kestää marraskuusta huhtikuuhun ja sadekausi toukokuusta lokakuuhun.

Majoitus

Hotellien taso vaihtelee kuubalaisille tarkoitetuista huokeista hotelleista kalliisiin turistikohteisiin. Kuubassa on tarjolla myös yksityismajoitusta (casa particular), jonka tunnistaa ovessa olevasta sinisestä kolmiosta. Yksityismajoituksissa tapahtuu satunnaisesti varkauksia.

Terveydenhuolto

Terveydenhuollon taso on yleensä hyvä, mutta lääkkeistä ja välineistä saattaa olla pulaa. Kaiken kattava matkavakuutus on tarpeen. Kuubassa pyritään kanavoimaan ulkomaalaisten hoito sairastapauksissa paikallisen Asistur-firman kautta. Heidän kauttaan järjestyvät niin yksinkertaiset lääkärissäkäynnit kuin hoito vakavissa sairaus- tai onnettomuustilanteissakin.

 

Asisturin yhteystiedot:

Asistencia al Turista S.A., ASISTUR

Prado 208, entre Trocadero y Colón

Havanna

puh. (+53 7) 866 4499

fax   (+53 7) 866 8087

http://www.asistur.cu/

 

Varsinkin vaikeimmissa ja kalliita hoitoja vaativissa sairaus- tai onnettomuustapauksissa kannattaa ensin ottaa yhteys omaan vakuutusyhtiöön, joka yleensä tekee maksusitoumuksen ja koordinoi avun Asisturin kautta.

Turvallisuus

 

Valuutta

1 Kuuban peso (CUP) = 100 centavoa (vain kuubalaisten käyttämä)

1 Kuuban vaihdettava peso (CUC) = 100 centavoa (ainut ulkomaalaisille sallittu valuutta)

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö México

Päivitetty 11.6.2014

Takaisin ylös