Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Bolivia

Kahdenväliset suhteet

Suhteet

Suomen ja Bolivian suhteet ovat hyvät, vaikka vierailuvaihtoa ei juuri ole ollut. Presidentti Evo Moralesilla on erittäin positiivinen kuva Suomesta. Maiden välit lähentyivät Moralesin vuoden 2010 Suomen vierailun jälkeen. Presidentti Morales matkusti Suomeen tutustuakseen maan puhtaan teknologian osaamiseen erityisesti kaivos-, energia- ja vesi/jätehuoltosektoreilla. Morales tapasi vierailullaan Suomen valtiovaltaa sekä puhtaan teknologian yritysten edustajia ja kansalaisyhteiskuntaa. Vierailu oli erittäin onnistunut.

 

Bolivia on mukana Suomen rahoittamissa Andien alueellisissa kehitysyhteistyöhankkeissa, joiden painopisteet ovat luonnonvarojen kestävä hallinta, ympäristönsuojelu ja ilmastonmuutos.

Kaupallis-taloudelliset suhteet

Kauppasuhteet Suomen ja Bolivian välillä ovat vähäiset. Vuonna 2013 tuonti Boliviasta Suomeen oli arviolta noin 0,6 miljoonaa euroa. Tuonti koostuu enimmäkseen elintarvikkeista. Vienti Suomesta Boliviaan oli vuonna 2013 noin 3,9 miljoonaa euroa. Vienti Boliviaan koostuu pääosin koneista ja laitteista.

 

Kulttuurisuhteet

Kulttuurisuhteet Suomen ja Bolivian välillä ovat vähäiset. Suomalaisia elokuvia on säännöllisesti esillä eurooppalaisen elokuvan festivaaleilla.

Suomalaiset, suomen kieli

Suomen Perun suurlähetystön mukaan Boliviassa asuu 38 suomalaista (2015). 

Vierailut

Vierailut Boliviasta Suomeen

  • Presidentti Evo Morales vuonna 2010

Historia

Diplomaattisuhteet on solmittu 21. syyskuuta 1963. Suomella ei ole suurlähetystöä Boliviassa. Suhteet Boliviaan hoidetaan Limasta käsin. Suomea maahantulolupa-asioissa Boliviassa edustaa Tanska. Bolivia hoitaa diplomaattiset suhteensa Suomeen Tukholmasta. Diplomaatti- ja virkapassien viisumivapaus astui voimaan 19. heinäkuuta 2007.

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö Lima

Päivitetty 8.8.2016

Takaisin ylös