Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Bhutan

Kahdenväliset suhteet

Suhteet

Suomi on yksi harvoista maista, joiden kanssa Bhutanilla on ollut diplomaattisuhteet jo lähes 30 vuoden ajan. Maiden väliset suhteet ovat erinomaiset ja kanssakäyminen on kasvussa.

 

Suomen ja Bhutanin välillä ei ole ohjelmoitua kahdenvälistä kehitysyhteistyötä. Kiertävän suurlähettilään toimisto tekee paikallisen yhteistyön määrärahojen puitteissa  pienimuotoista yhteistyötä Bhutanin kanssa. Tällä hetkellä Suomi tukee kolmea kansalaisjärjestöä (Omega Ry, Fida International, WWF Suomi). Lisäksi Suomi on tukenut vuodesta 2009 alkaen ICIMOD:n (International Centre for Integrated Mountain Development) tulvatietojärjestelmän perustamishanketta Hindu Kush-Himalajan alueella. Suomi tukee Bhutania myös sen hydrometeorologisten palvelujen kapasiteetin vahvistamisessa Ilmatieteen laitoksen ja Bhutanin meteorologian laitoksen (NMHS) välisellä IKI-hankkeella.

 

Suomi on aiemmin tukenut Bhutanin kehitystä kansainvälisten kehitysrahoituslaitosten IFAD:n (International Fund for Agricultural Development)  ja ADB:n (Asian Development Bank) kautta. Nämä hankkeet keskittyivät maaseudun kehitykseen ja metsäsektoriin.

 

Tämän sivun sisällöstä vastaa Ulkoasiainministeriö Kiertävä suurlähettiläs Bhutan

Päivitetty 28.11.2013

Takaisin ylös