Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Seychellit

Kahdenväliset suhteet

Suhteet

Suomen ja Seychellien väliset suhteet ovat vakaat ja hyvät. Maat tekevät yhteistyötä lähinnä kansainvälisten foorumien yhteydessä. Kahdenvälinen yhteistyö on vähäistä. Yhteistyö EU:n kautta erityisesti merirosvouden torjumisessa on ollut tärkeää.

Kaupallis-taloudelliset suhteet

Seychellit on suunnannut huomion merelle: Maan valtionvarainministeriöllä on erityinen, kestävää kehitystä ajava Department of Blue Economy -osasto, joka pyrkii ottamaan hyötykäyttöön paikallisia meren ja maan resursseja.

 

Ulkomaisten yritysten kannattaa tutustua maan Off Shore -sektorin palveluihin, jossa rekisteröidään ensisijaisesti ulkomaalaisia yrityksiä. Tarkempaa tietoa löytyy osoitteesta  www.fsaseychelles.sc  (the official site of Seychelles Financial Services Authority).  

 

Vaihtoehtoisen energian tuottoprojektit ovat yleistyneet Seychelleillä vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana. Aurinkopaneelien/kennojen yleistyminen on ollut hidasta lähinnä korkeiden hintojen vuoksi. Tuulienergian hyödyntäminen on yleistynyt.

 

Suomesta ei ole kauppatilastojen mukaan vientiä Seychelleille.

Kulttuurisuhteet

Seychellit on maailman johtava kreolikulttuurin maa. Jokavuotinen, lokakuussa järjestettävä ”Festival Kreol ” kerää osallistujia ympäri maailmaa. Osallistujat tulevat lähinnä ranskan kieleen pohjautuvaa kreolia käyttävistä maista.

 

Jokavuotinen kansainvälinen Karnevaalitapahtuma on uusin Seychellien projekti maan matkailutarjonnan monipuolistamiseksi. Tämän maaliskuisen tapahtuman kulkue on kerännyt osanottajia muun muassa Etelä-Afrikasta, Ghanasta, Keniasta, Tansaniasta, Saksasta, Brasiliasta, Ruotsin Lapista, Notting Hill-karnevaalista Brittein saarilta, sekä New Orleansista USA:sta.

 

Seychelles Tourism Board avustaa osallistujia antamalla tietoa edullisista lentolipuista, hotellimajoituksista ym. Osallistujille on tarjolla myös paikallista kuljetusta.

 

Suomalaisyhteistyöstä Seychelleillä voi mainita esimerkkinä Järvenpään taideseuran taidenäyttelyn "Snow", joka toteutettiin yhdessä Seychellien National Arts Councilin kanssa.

Suomalaiset, suomen kieli

Suomalaisia asuu Seychelleillä alle kymmenen. (Lokakuu 2015)

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö Nairobi

Päivitetty 28.1.2016

Takaisin ylös