Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Matkustustiedotteet

Matkustustiedotteet ovat ulkoministeriön antamia maakohtaisia matkaturvallisuuteen liittyviä tiedotteita. Niitä julkaistaan lähes 200 maasta, joissa Suomi on edustautunut tai joista edustustot muuten pystyvät hankkimaan luotettavaa tietoa.

Matkustustiedotteet maittain

Suomen edustustot ulkomailla seuraavat alueensa turvallisuustilannetta ja laativat säännöllisesti tiedotteita, joissa kerrotaan:

  • poliittisesta tilanteesta
  • varoitetaan rikollisuudesta ja vaarallisista alueista
  • kerrotaan liikenteen turvallisuusongelmista
  • muistutetaan kulttuurieroista.

Tiedotteet antavat informaatiota matkustajan oman päätöksenteon tueksi, mutta ne eivät yleensä sisällä suosituksia, kehotuksia tai kieltoja. Matkustustiedotteeen lopussa on kohdemaassa olevan Suomen edustuston yhteystiedot. 

Matkustustiedotteita, joissa suositellaan välttämään matkustamista tietylle alueelle tai maahan annetaan vain perustellusti. Ne perustuvat paitsi Suomen, yleensä myös muiden EU-maiden edustustojen harkintaan kyseessä olevien maiden tai alueiden tilanteesta.

Ulkoministeriön matkustustiedotteita voi hakea ja tilata

Niiden maiden osalta, joista ei ole ministeriön julkaisemaa matkustustiedotetta, on syytä tutustua matkustusturvallisuuteen muiden maiden matkustustiedotteiden avulla.

Takaisin ylös