Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 10.7.2017

Uusi lähettiläs Pekingiin ja apulaisosastopäällikkö viestintäosastolle

Tasavallan presidentti on määrännyt ulkoasiainneuvos Jarno Syrjälän Pekingissä olevan suurlähetystön päällikön tehtävään. Valtioneuvosto on nimittänyt ulkoasiainneuvos Johanna Kotkajärven viestintäosaston apulaisosastopäällikön tehtävään neljän vuoden määräajaksi. Molemmat tehtävät alkavat 1.9.2017.

Jarno Syrjälä

Jarno Syrjälä siirtyy Suomen Kiinan-suurlähettilääksi Afrikan ja Lähi-idän osastopäällikön tehtävästä.

Hän on työskennellyt aikaisemmin Suomen suurlähettiläänä Saudi-Arabiassa sekä edustustoissa mm. Berliinissä, Washingtonissa, Ramallahissa ja Tel Avivissa.

Ministeriössä Syrjälä on toiminut mm. poliittisella osastolla yksikönpäällikkönä.

Ministeriöön Jarno Syrjälä on tullut vuonna 1990. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Johanna Kotkajärvi

Johanna Kotkajärvi siirtyy viestintäosaston apulaisosastopäälliköksi Aasian-, Afrikan ja Amerikan viestinnän yksikönpäällikön tehtävästä.

Kotkajärvi on aikaisemmin työskennellyt mm. Afrikan ja Aasian osastolla, poliittisella osastolla, globaaliosastolla ja EU-sihteeristössä sekä Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon 2009 pääsihteerinä.

Edustustokokemusta hänellä on Tokiosta, Oslosta, Zagrebista sekä Luxemburgista.

Ulkoministeriöön Kotkajärvi tuli ensimmäisen kerran vuonna 1993 korkeakouluharjoittelijaksi juuri perustettuun Eurooppatiedotukseen. Yhtäjaksoisesti hän on työskennellyt ministeriössä vuodesta 1994 lähtien, ensin euroharjoittelijana ja erilaisissa määräaikaisissa työsuhteissa. Kavakun hän kävi vuonna 1997. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Jyri Järviaho, puh. 0295 351 449.

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.7.2017

Takaisin ylös