Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 3.2.2012

Ministeri Hautala avaa Gallen-Kallela-näyttelyn ja tapaa ministeri de Raincourtin Pariisissa

Tiedote 26/2012
3.2.2012

Kehitysministeri Heidi Hautala avaa Akseli Gallen-Kallelan laajaa tuotantoa esittelevän näyttelyn Pariisin Musée d’Orsayssa maanantaina 6. helmikuuta. Matkansa aikana Hautala tapaa myös Ranskan kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavan ministerin Henri de Raincourtin.

Gallen-Kallela opiskeli aikoinaan Pariisissa kahdessa eri taidekoulussa, ja useat hänen maalauksensa kuvaavat kaupungin elämää vuosisadan vaihteessa. Ministeri Hautalan mielestä Gallen-Kallela oli avarakatseinen eurooppalainen jo kauan ennen Euroopan yhdentymistä.

”Lisäksi Gallen-Kallela koki olevansa suomalainen ennen Suomen itsenäistymistä. Siten hän oli kuin tämän päivän moderni eurooppalainen: voimakas kansallistunne yhdistyi eurooppalaiseen ja kansainväliseen ulottuvuuteen”, Hautala luonnehtii.

Gallen-Kallelan teoksia on esillä Pariisissa kolmen kuukauden ajan (7.2.-6.5.). Musée d’Orsay on yksi Ranskan suosituimpia museoita, viime vuonna kävijöitä oli noin 3 miljoonaa. Näyttelyn yhteydessä järjestetään laaja suomalainen oheisohjelma, joka sisältää muun muassa Soile Isokosken konsertin ja suomalaisia elokuvia. Keittiömestari Matti Jämsen on suunnitellut museon ravintolaan suomalaisen lounasmenun, jota Gallen-Kallelan taide on inspiroinut. Ennen Pariisia näyttely oli esillä Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa ja keväällä se jatkaa Pariisista Düsseldorfiin Saksaan.

Ministeri de Raincourtin tapaamisessa esillä ovat EU:n kehityspolitiikka ja kestävän kehityksen huippukokouksen, Rio+20-valmistelut (kesäkuu 2012) sekä Etelä-Korean Busanissa pidetyn (joulukuu 2011) avun tuloksellisuutta käsitelleen konferenssin tulokset ja jatkotyö. Ministeri Hautalalla on samalla tilaisuus esitellä hallituksen tulevan kehityspoliittisen ohjelman valmisteluprosessia ja painopisteitä.

Lisätietoja: ministeri Heidi Hautalan lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869, tiedotusvastaava Pia Setälä, Suomen Pariisin-suurlähetystö, puh. +33 6 22 12 84 67

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.2.2012

Takaisin ylös