Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 7.12.2011 | Ulkoministeriön kehitysviestintä

JPO-evaluointi: ”Suomen asiantuntijaohjelma on monin tavoin onnistunut"

Suomi on vuodesta 1965 rahoittanut nuoria suomalaisia asiantuntijoiksi YK-järjestöihin. ”Suomen asiantuntijaohjelma on monin tavoin onnistunut, mutta sitä voitaisiin hyödyntää nykyistä enemmän”, totesi evaluoinnin tuloksia joulukuussa esitellyt Finnish Consulting Groupin Pamela White.

Suomen JPO-ohjelma (Junior Professional Officer) on Euroopan suurimpia ja pohjoismaiden suurin. Ohjelma on suunnattu kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille nuorille suomalaisille asiantuntijoille. Tavoitteena on lisätä nuorten tietoja ja taitoja kehitysyhteistyöstä sekä edistää heidän työskentelyään YK:ssa.

Nyt ohjelma on evaluoitu ensimmäisen kerran.

Finnish Consulting Groupin tekemä JOP-evaluointi julkistettiin 2.12.2011 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa. Kuva: Eero KuosmanenFinnish Consulting Groupin tekemä JOP-evaluointi julkistettiin 2.12.2011 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa. Kuvat: Eero Kuosmanen

Tiiviimmät kontaktit ministeriöön ja edustustoihin

YK-järjestöissä nuoriin suomalaisiin ollaan hyvin tyytyväisiä. Heitä pidetään ahkerina ja tehokkaina työntekijöinä, joilla on hyvät kommunikointitaidot. Ainoaksi puutteeksi arviointiin jättäytyminen käytäväkeskustelujen ulkopuolelle, mikä saattaa hankaloittaa tulevien YK-yhteyksien solmimista.

Evaluoinnin mukaan JPO-ohjelmasta saataisiin nykyistä enemmän hyötyä tiivistämällä asiantuntijoiden kontakteja ministeriöön ja edustustoihin. Suomen ohjelma on onnistunut erittäin hyvin tarjoamaan kehityskokemuksen nuorille asiantuntijoille.

Evaluointi ehdottaa keskittymään määrän sijasta laatuun ja harvempiin YK-järjestöihin. Samalla nuorten YK-asiantuntijoiden tietoja ja taitoja voitaisiin hyödyntää enemmän myös uusien asiantuntijoiden rekrytoinnissa sekä kontakteina.

Suomen ohjelma naisvaltaisin

Nuorista suomalaisasiantuntijoista jo yli 80 prosenttia on naisia.  Pamela Whiten mukaan olisi syytä pohtia, miten miehiä saataisiin hakeutumaan YK-tehtäviin.

”Vaikka monet järjestöt eivät koe naisvoittoisuutta ongelmana, varsinkin kenttätehtävissä tarvitaan myös miehiä. Heitä voitaisiin saada mukaan esimerkiksi hyväksymällä JPO:na toimiminen siviilipalvelukseksi tai mainostamalla avoimia paikkoja miesvaltaisissa teknisissä korkeakouluissa”, White ehdotti.

”Suomalaisessa työelämässä ei arvosteta riittävästi kansainvälistä kehityskokemusta. Olisi myös mietittävä, miten entisistä YK-asiantuntijoista tehtäisiin houkuttelevampia Suomen työnantajien näkökulmasta”, Pamela White sanoi.

Finnish Consulting Groupin Pamela White esitteli JOP-evaluoinnin 2.12.2011 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa. Kuva: Eero KuosmanenEvaluoinnin esitelleen Pamela Whiten mukaan nuorista YK-asiantuntijoista olisi mahdollista saada enemmän irti..

JPO-ohjelma on ulkoministeriölle iso rahoituskohde, johon käytetään 9,5 miljoonaa euroa vuodessa.

”On tärkeää, että se on nyt evaluoitu", totesi ohjelmasta ulkoministeriössä vastaavan yksikön päällikkö Pirjo Suomela-Chowdhury. Hänen mukaansa ohjelma on tuonut rutkasti asiantuntemusta YK-järjestelmään ja sieltä takaisin Suomeen – valtionhallintoon, yksityissektorille ja kansalaisjärjestöihin.

”Jatkossa paneudutaan siihen, miten entistä useampi nuori asiantuntija saataisiin jäämään pysyvämmin YK:n palvelukseen”, Suomela-Chowdhury kertoi.

Suomi rahoittaa vuosittain 30 nuorta asiantuntijaa YK-järjestöihin. Tällä hetkellä heitä on kaikkiaan 100.

”Monissa YK-järjestöissä työskentelee vain vähän naisia, erityisesti pienten lasten äitejä”, kertoi kymmenisen vuotta sitten Maailman ruokaohjelman WFP:n asiantuntijana ollut Maria Suoheimo.

Hänen mukaansa naiset jäävät harvoin pysyvämmin YK:n palvelukseen lasten vuoksi.

Apulaisasiantuntija saa vuodessa ulkoministeriöltä vähintään 100 000 euron rahoituksen. Itse tunsin tämän isona vastuuna työssäni”, Suoheimo sanoi.

Outi Einola-Head

Päivitetty 7.12.2011

Takaisin ylös